Veel gestelde vragen
Heb ik vaccinaties nodig voor Bali?
Ja, voor een bezoek/ stage aan Bali heb je een aantal vaccinaties nodig, het beste is om ruim voor vertrek ( 2 maanden) bij de GGD of vaccinatie.nl na te vragen welke je precies nodig hebt.
Heb ik een visum nodig?
Ja, voor Indonesië en dus Bali heb je een visum nodig. Er zijn verschillende type visa beschikbaar voor verschillende stage/ minor of afstudeeropdrachten. De Indonesische wetgeving bepaalt dat Nederlandse studenten stage/training kunnen lopen in Indonesië onder een social budaya visum of een Limited Stay Visum. De stageorganisatie zal dan als sponsor optreden wat niets anders betekent dan dat zij verantwoordelijkheid dragen voor je verblijf in Indonesië. Voor een social budaya visum is in beginsel 60 dagen geldig waarna het iedere 30 dagen verlengd dient te worden bij de immigratiedienst in Indonesië.
Meer informatie zul je hierover krijgen zodra we tot een overeenkomst zijn gekomen voor een stageplek. De aanvraag van je visum raden we aan om uiterlijk 6 weken voor vertrek naar Bali te regelen.
Welke documenten zijn nodig voor de aanvraag van een Socia Budaya Visum of het Limited Stay Visum?
1. Je hebt een scan van jouw geldig paspoort (met een geldigheid langer dan 6 maanden vanaf de datum van aanvraag) met minimaal lege 6 pagina's;
2. Pasfoto
3. Je vult het immigratie aanvraagformulier in.
4. Je hebt een geldig vliegticket met heen- en terugvlucht.
5. Je neemt de documenten mee die je van ons verkrijgt.
6. Contract + bewijs van inschrijving
Deze documenten stuur je ons per mail naar blsinternshipsbali@gmail.com
Verlengen social cultural visa en Limited Stay Visa in Indonesië
Je social cultural visum is geldig voor de totale duur van 180 dagen (6 maanden). Het visum geeft je de mogelijkheid vrijblijvend de eerste 60 dagen na de dag van aankomst in Indonesië te verblijven. Verblijf je langer dan 60 dagen, dan volgt elke extra maand een verlenging tot de maximale duur van 6 maanden. Dit is afhankelijk van hoelang je in Indonesië stage loopt.
De kosten per verlenging van het visum zijn rond de 60 euro.
Werk ik samen met andere stagiaires?
Ja, wij proberen jou altijd te plaatsen op een plek met andere stagiaires zodat je steun aan elkaar hebt. Mocht je dit juist niet willen dan houden we hier natuurlijk rekening mee.
Heb ik vrije tijd tijdens mijn stage?
Ja, meeste stageplaatsen hebben zondag vrij. Een aantal projecten ook op zaterdag Daarnaast volg je de normale Balinese schoolvakanties die gelden voor jouw stage plek. Indonesische feestdagen zijn er in overvloed en als jouw stageplek die volgt dan heb je ook een dag vrij. Daarnaast is er ruimte om in overleg een aantal vrije dagen op te nemen stel bijvoorbeeld jouw ouders of vriend(in) komt.
Wanneer moet ik me aanmelden voor een stage, minor of afstudeeropdracht?
Wij raden aan om 6 maanden voor aanvang van je stage contact op te nemen met ons. Er is veel te regelen naast je studie in Nederland en soms is er even tijd nodig om alles op jouw stageplek te regelen qua opdracht die je gaat doen en het aanvragen van het visa.
Wat zijn de voorwaarden om stage te lopen?
Om stage te lopen in Indonesië is het van belang dat je aan de volgende voorwaarden voldoet:
Je bent minimaal 18 jaar en bent aangemeld bij een opleidingsinstituut in Nederland. Je bent gedurende de stage verzekerd tegen ziektekosten, ongevallen en aansprakelijkheid. Je spreekt Engels en je bent bereid om basis Indonesisch te leren indien nodig.
Hoe zit het met stagevergoedingen?
De Indonesische wetgeving verbiedt om bedrijven en organisaties een uitkering/salaris te laten uitkeren aan stagiaires. Daarnaast zien werkgevers een stageplek als een service voor studenten welke ervaring willen opdoen in hun onderneming. Jij krijgt de kans om praktijkervaring op te doen en het bedrijf voorziet je van de nodige begeleiding.
Is een verblijf in Indonesië veilig?Indonesië kan gezien worden als een relatief veilig land met warme en open mensen. De filosofie is dat je meer geeft dan je neemt.. Vergeleken met Nederland is Indonesië over het algemeen een gastvrij land waar positief tegen Nederlanders wordt aangekeken. Desondanks is het altijd goed om niet onzorgvuldig te zijn en de regels en gewoonten van het land te respecteren. In sommige, voornamelijk uitgaansgebieden, worden regelmatig zakken gerold dus houd hier dan ook rekening mee.
Is het leven duur in Indonesië?Producten zijn in Indonesië zijn gemiddeld 3 keer goedkoper dan in Nederland. Alles is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke levensstandaard. Houd rekening met een uitgavenpatroon van tussen 600-700 euro per maand incl. accommodatie, maar alles hangt uiteindelijk af van je persoonlijke uitgavenpatroon.
Hoe is het vervoer op Bali geregeld?
Op Bali maken bijna alle studenten gebruik van een eigen scooter. Je kunt deze prima bij een van onze contacten huren voor een goedkoop tarief, deze wordt dan tevens op je accommodatie afgeleverd als je arriveert in je accommodatie. Je betaalt maandelijks en je kan je prima verplaatsen over het hele eiland. Daarnaast is je tank al vol voor nog geen 2,50 euro. Op sommige plekken op Bali is een fiets ook prima te doen maar zal je moeten wennen aan het verkeer en vooral de warmte.
Afmelding
BLS Internships Bali brengt geen kosten in rekening voor de inschrijvingen. Je betaalt pas wanneer wij een geschikte plek voor jou hebben gevonden. Daarom mag een student tot het moment van introductie met de stageorganisatie een stage kosteloos annuleren. Wanneer een student zelf de activiteiten van de stagezoektocht annuleert na kennismaking met het stagebedrijf, ongeacht de reden, brengen wij 45 euro admin annuleringskosten in rekening voor de gemaakte administratie kosten. Na stagecontract ondertekening en betaling van de factuur geldt geen refund voor een gedeelte dan wel het totale factuur bedrag wanneer een annulering plaatsvindt door een van de partijen in het ondertekende stagecontract.